Известие

Collapse
No announcement yet.

Грешки и размисли

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Грешки и размисли

Направо на въпроса, какво значат следните грешки и как да си решим проблема сами.
    P0381, P0380, P0115 това по двг-то
    OF - side airbag (passenger) това по еъреците
    В Аутодата има някакви разяснения за тия грешки, но не ми стана ясно кой темп датчик се е скапал. За еърбега, това би трябвало да е страничния пасажерски еърбег, демек в седялката (мойта е 4ри бега), но какво може да се направи, гледах отдолу ама не се вижда никаква букса или нещо такова което би могло да се развали.
    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
    Горе главата, нищо че е празна...

Ето ти да четеш: http://engine-codes.com/
    Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

Първоначално публикувано от nicks1 Покажи съобщение
      колега, аз в аутодата гледам коя грешка каква е, но идеята е примерно темп датчик който излиза като грешка, къде се намира аджеба, този дето е на термостата ли, някъде на друго място ли стои, как да го проверим дали действа или има повредена ел.верига до него и т.н. и т.н. , демек сами да си разрешим някой дребни неща
      Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!

Comment

По-добре тук
        http://www.permoveo.ltd.uk/tabid/122...o/Default.aspx
        Пише и как да си разрешиш проблема ... на английски

---------- Post added at 22:58 ---------- Previous post was at 22:57 ----------

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
        колега, аз в аутодата гледам коя грешка каква е, но идеята е примерно темп датчик който излиза като грешка, къде се намира аджеба, този дето е на термостата ли, някъде на друго място ли стои, как да го проверим дали действа или има повредена ел.верига до него и т.н. и т.н. , демек сами да си разрешим някой дребни неща
        На термостата
        Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
        156 1.8TS 16V (01.2001)
        147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
        0879369082

Comment

380,381 са кодове за грешки по подгрева - изгорели свещи и проблем с релето за подгрева.
          0115 е проблем с датчика на температурата който е на термостата.
          Виж един ли иамш или два. Ако са два - единия е за таблото, другия за ЕКУто. Ако е един - той е комбиниран.
          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщение
            380,381 са кодове за грешки по подгрева - изгорели свещи и проблем с релето за подгрева.
            0115 е проблем с датчика на температурата който е на термостата.
            Виж един ли иамш или два. Ако са два - единия е за таблото, другия за ЕКУто. Ако е един - той е комбиниран.
            Хм, я пак за първите две. Погледна ли сайта дето съм дал? Специално за Алфа е

---------- Post added at 23:15 ---------- Previous post was at 23:02 ----------

Тук някъде да има за Алфа? Или само си драскаме
            156 1.8TS 16V (01.2001)
            0879369082

Comment

Що? При различни марки грешките да не означават различни неща? Какво значение има марката?

И пак ще ти кажа, че говориш глупости: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=62080
              Last edited by nicks1; d.m.y г., 23:35.
              Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

Що? При различни марки грешките да не означават различни неща? Какво значение има марката?

И пак ще ти кажа, че говориш глупости: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=62080
                Не ми показвай форуми, те не са критерии. Ако всички кодове за всички марки бяха абсолютно еднакви нямаше да има грешки по модели
                156 1.8TS 16V (01.2001)
                0879369082

Comment

Колеги, нека не разводняваме темата, която може да бъде полезна и за другите. Въздържайте се от излишни коментари, защото повечето теми се превръщат в
                  някакви глупави спорове и после се заключват. Който има проблем с някаква грешка, да пише в тази тема, където може да я изкоментираме докато решим "какво е, що е". Бладаря ви!!!

Comment

Колеги, нека не разводняваме темата, която може да бъде полезна и за другите. Въздържайте се от излишни коментари, защото повечето теми се превръщат в
                    някакви глупави спорове и после се заключват. Който има проблем с някаква грешка, да пише в тази тема, където може да я изкоментираме докато решим "какво е, що е". Бладаря ви!!!
                    Аз съм ти дал сайт за грешките на Алфа
                    156 1.8TS 16V (01.2001)
                    0879369082

Comment

В темата от Фиат форума, много добре е обяснено от какво излиза Р0380 и как да си решиш проблема.

Comment

В темата от Фиат форума, много добре е обяснено от какво излиза Р0380 и как да си решиш проблема.
                        може ли линкче ако ти е налесно, че пиша от телефона и е голяма мъка, ако не аз довечера ще си го намеря

Comment

Хм, я пак за първите две. Погледна ли сайта дето съм дал? Специално за Алфа е
                          Райдърче, не ми е ясно, тъп ли си, или просто си седмак и затова такива грешки...

Понякога имам чувството че пишеш нещо само за да си пръв със съвета и вярно казваш полезни неща, а после почваш да се осираш ...

Виж, прикачил съм скрииншот точно от сайта даден от тебе! Явно някой не внимава!

Но P0380, P0381 са си грешки по веригата на подгрева при всички фиатски ЕКУ-та.
                          Attached Files
                          Last edited by Yavor; d.m.y г., 14:18.

Comment

може ли линкче ако ти е налесно, че пиша от телефона и е голяма мъка, ако не аз довечера ще си го намеря

Симптоми:
                            Изписване на въпросната грешка след запалване и мигане на реотанчето на таблото.

Възможни причини:
                            - изгоряла/и свещ/и
                            - изгорял предпазител на релето на свещите
                            - дефектирал GLOW CONTROL UNIT (реле за подгрев)
                            - прекъснати кабели/лош контакт

Решението:

1. Проверка на свещите.

Сваляте кората на двигателя (за по-лесно)

На ограденото място се намира въпросното реле, предлагам да го свалите, за да работите по-лесно.
                            Отдолу има 2 куплунга - един с 4 пинов и един 6 пинов (този ни трябва).

Взимате един уред и мерите 4те свещи.

Pin 1 (YELLOW) = Cylinder 4
                            Pin 2 (BLACK) = Cylinder 3
                            Pin 3 (GREEN} = Cylinder 2
                            Pin 4 (RED) = Cylinder 1

Съпротвлението на свещите е около 1 Ohm (1-1.1)
                            Свещите могат да се премерят директно, като се разкачи конектора (лулата), но ако на куплунга дадат правилното съпротивление, значи кабелите са изрядни.
                            Проверете конекторите на свещите за окиси и замърсявания, ако някоя свещ не даде съпротивление, преди да побегнете към магазина.

2. Проверка на предпазителя.
                            Много често изгаря един 50А предпазител.

3. Проверка на glow control unit - това беше проблема при мен.
                            Този unit е реле с интегрална схема за времезаскъснение, който следи и температурата и определя glow и afterglow времето.

Обикновено пъпката на релето е единия от проблемите, а другите - са дефектирали елементи или студени спойки (конкретно при мен).

Компонента има вход, изход и 12в.
                            След като се отвори (капсаловано е, отваряте както прецените за добре), проверявате за студени спойки и ако няма такива, може да се върже само управляващия сноп кабели и да се види при подаване на контакт дали самото реле работи.

Ако пъпката контактува, както трябва, хващате уреда и проверявате останалите елементи - диоди, 1 транзистор и въпросния интеграл.

НОТА БЕНЕ ! НОТА БЕНЕ ! НОТА БЕНЕ ! НОТА БЕНЕ !
                            Веднъж записана грешка P0380 иска чистене, в противен случай ще изписва preheat fault !
                            НОТА БЕНЕ ! НОТА БЕНЕ ! НОТА БЕНЕ ! НОТА БЕНЕ !

--------------
                            Огромни благодарности на колегата iakvvu (главния виновник за тази тема ) , за отделеното време в тези жеги !

---------- Post added at 14:20 ---------- Previous post was at 14:19 ----------

Копнах цялата тема, надявам се Емзо няма да ме бие много!
                            Държа да подчертая че той е автора, не аз!

Comment

Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщение
                              Райдърче, не ми е ясно, тъп ли си, или просто си седмак и затова такива грешки...

Понякога имам чувството че пишеш нещо само за да си пръв със съвета и вярно казваш полезни неща, а после почваш да се осираш ...

Виж, прикачил съм скрииншот точно от сайта даден от тебе! Явно някой не внимава!

Но P0380, P0381 са си грешки по веригата на подгрева при всички фиатски ЕКУ-та.
                              Не знам дали съм тъп, не съм седмак и се въздържай от квалификации преди да прочетеш цялото:
                              What does this mean?

OBD Code P0380refers to
                              The optical sensor provides a high resolution signal to the Powertrain Control Module (PCM) by counting pulses on the sensor disk located in the injection pump. The high resolution is one of the most important inputs by the PCM for fuel control and timing. This test monitors the number of high resolution pulses which have been missed (not detected). It's based on a comparison between the number of pulses that were detected since the last pump cam pulse and the number of the pulses that should have occurred. There are approximately 64 high resolution pulses for every cam pulse.
                              Symptoms

Possible sumptoms of OBD code P0380
                              - Engine Light ON (or Service Engine Soon Warning Light)
                              Causes

Possible causes of OBD code P0380
                              - Open or short in the optical sensor circuit - Optical sensor connector - Damaged optical sensor - Damaged PCM or ECM The Error code is generally activated on detection of the following conditions: Some high resolution pulses are missing from the optical sensor to the PCM
                              Possible Solutions

- If damage, repair optical sensor circuit - Replaced optical sensor - Replaced PCM or ECM

Но ми писна от надути всезнайковци.
                              И ако беше подгревна свещ трябваше да му свети "бобината" след запалване за около 15сек., нали?
                              Last edited by NightRider; d.m.y г., 15:54.
                              156 1.8TS 16V (01.2001)
                              0879369082

Comment

Working...
                              X